پایه پرچم یا دکل پرچم از سازه های پرکاربرد در زیبا سازی شهری که نماد ارضی و اقتدار آن کشور است. این پایه ها در دو دسته اصلی تولید می شوند: دسته اول پایه پرچم لوله ای است که به صورت سری در کنار معابر ، پل ها و خیابان های درون شهری استفاده می شود. دسته دیگر پایه هایی هستند که بصورت تکی (منوپل) و با پایه چند وجهی در میادین نظامی ، پایانه های مرزی و مناطق مرتفع شهری نصب و راه اندازی می گردند که در ادامه بیشتر درباره انواع پایه پرچم صحبت خواهیم کرد.

انواع دکل پرچم

 

دکل پرچم در دو نوع لوله ای و چندوجهی ساخته می شود که در ادامه به بررسی هر کدام می پردازیم:

پایه پرچم لوله ای : همانطور که از نامش پیداست پایه از چند لوله مجزا (معمولا ۶ متری) ساخته و این لوله ها به داخل یکدیگر قفل شده و توسط دستگاه جوش متصل می شوند. دکل پرچم لوله ای معمولا در ارتفاع های کم تولید می شوند و بیشتر در کنار پل ها و داخل سفارت ها خواهید یافت.

پایه پرچم چندوجهی : این سازه هیچ محدودیتی در ارتفاع ندارد و قطعات سازه به صورت اورلپ به یکدیگر متصل می شوند. دکل پرچم چندوجهی در دو نوع موتوری و دستی ساخته می شود که معمولا پایه های بالای ۱۸ متر به دلیل سنگین بودن پرچم به جهت سهولت در تعویض پرچم از نوع موتوری استفاده می کنند. پایه چندوجهی به دلیل نوع ساخت و نوع اتصال ارزان تر از مدل لوله ای است و دارای مقاومت بیشتری در مقابل باد می باشد. همچنین به دلیل اینکه اتصال قطعات پایه لوله ای در کارخانه انجام می شود، حمل آن احتیاج به هزینه بیشتری نسبت به مدل چندوجهی که در اتصال آن در محل نصب صورت میگرد، می باشد.

موارد کاربرد پایه پرچم

 
  •  پل ها
  •  کارخانه ها
  •  فرودگاه ها
  •  فروشگاه ها
  •  پایگاه های مرزی
  •  زیبا سازی شهری
  •  پایگاه های نظامی

پوشش دکل پرچم

 

برج پرچم همانند اکثر دکل ها به دو روش گالوانیزه گرم ویا رنگ صنعتی ( اپوکسی یا آلکیدی ) پوشیده می شود. این پوشش به جهت مقاومت پایه در برابر زنگ زدگی و خورندگی انجام می شود. همانطور که گفته شد یکی از کاربرد های پایه پرچم زیباسازی شهری است به همین دلیل معمولا برای پوشش پایه از رنگ صنعتی استفاده می کنند. اما اگر به طور کلی بخواهیم این موضوع را بررسی کنیم. انتخاب نوع پوشش نیازمند بررسی پارامترهایی همچون: تم معماری محیط نصب ، شرایط آب و هوایی ( رطوبت ) ، هزینه پروژه و … می باشد.